Hae leasing-rahoitusta yritykselle
Leasing tarkoittaa pitkäkestoista käyttöomaisuuden vuokrasopimusta. Leasing-sopimuksessa esineen omistusoikeus ei siirry vuokralaiselle, vaan sen sijaan vuokralaisella on käyttöoikeus esineeseen.
Tyypillisiä leasing kohteita ovat ajoneuvot, koneet ja laitteet:
- Kuluttajalle suosituin leasing kohde on auto
- Yritykset voivat liisata ajoneuvoja, laitteita ja koneita
Leasing sopimuksessa määritellään, mitkä kustannukset kuuluvat vuokralaiselle ja mitkä esineen omistajalle. Lisäksi leasing-sopimuksessa voi olla sovittuna osto-oikeus esineestä vuokrasopimuksen päätyttyä tiettyyn hintaan.
Hae yrityslainaaLeasing-rahoitus laskuri
Leasing mahdollistaa liiketoiminnan kasvun kevyellä pääomalla
Leasingin etuna on se, että se ei sido pääomaa. Tällöin yritystoimintaa voidaan kasvattaa nopeasti myös pääomavaltaisilla toimialoilla – ilman sidottua pääomaa.
- Vuokraa laitteet, koneet ja ajoneuvot omistuksen sijaan
- Kevyt pääoman tarve – älä sido tasetta esineisiin
- Kasvata yritystä nopeasti
Leasingin haittapuolena ovat kustannukset. Vuokraaminen maksaa – ja se voi olla omistamista kalliimpi vaihtoehto.
Hae yrityslainaaLeasing rahoitus yritykselle
Yritykset ovat käyttäneet leasing rahoitusta pitkään ja viime vuosina sen suosio on kasvanut myös yksityishenkilöiden keskuudessa. Yrityksen leasing rahoitusta käytetään yleisesti ajoneuvon, laitteiden ja koneiden vuokraamiseen.
- Voit liisata yritykselle mitä vain
- Vuokraa omistuksen sijaan
- Pitkäaikaista vuokraamista vakuudellisen rahoituksen sijaan
Leasing sopimus kilpailee yrityksellä yritysrahoituksen kanssa. Sen sijaan, että rahoitat laitteen oston omalla rahalla tai rahoituksen avulla, yritys voi vuokrata laitteet ja maksaa sen käytöstä markkinaehtoista vuokraa.
Leasing ei sido pääomaa
Leasingin etuna on se, ettei se sido pääomaa. Teknisesti leasing sopimus ei ole lainaa, vaan vuokrasopimus. Tällöin vuokraat laitteet, ajoneuvot ja koneet sen omistajalta ilman sidottua omaa pääomaa.
- Leasing sopimus ei sido pääomaa, joten se ei rasita yrityksen tasetta
- Vuokramaksut merkitään tuloslaskelmaan vuokrakuluiksi
Uusi kirjanpitolaki mahdollistaa leasing sopimuksen merkitsemisen taseeseen. Tällöin haluttaessa leasing sopimus voidaan merkitä samaan aikaan taseen vastaaviin hankintahinta arvon mukaan ja toisaalta vastattavaan vieraaksi pääomaksi leasingvelaksi. On tärkeä huomata, että kirjanpidossa on noudatettava kaikissa leasing sopimuksissa samaa mallia. Jos se merkitään taseeseen – on kaikki leasing sopimukset merkittävä.
Hae yrityslainaaYrityksen leasing kilpailee yrityslainan kanssa
Leasing kilpaileekin suoraan vakuudellisen lainan kanssa. Leasingiä varten yrityksen (tai kuluttajan) ei tarvitse hakea lainaa, jolloin ajoneuvon hankinta ei tuo velkaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että leasing sopimuksessa sitoudutaan pitkäaikaiseen vuokrasopimukseen. Jos vuokrasopimusta ei makseta ajallaan, voidaan sopimus irtisanoa ja maksamattomat kulut peritään vuokralaiselta.
Leasing sopimuksen kustannukset – käyttöleasing ja rahoitusleasing
Leasing sopimuksen voi tehdä sekä yritys että yksityishenkilö. Leasing sopimus voidaan jakaa kahteen eri ryhmään: käyttöleasing ja rahoitusleasing.
Käyttöleasingissä kone tai ajoneuvo vuokrataan suoraan myyjältä kuin rahoitusleasingissä rahoitusyhtiö ensin ostaa ajoneuvon ja vuokraa sen eteenpäin.
Leasing sopimuksessa määritellään, kuka vastaa mistäkin kustannuksista. Esimerkiksi auto leasingissä voidaan sopia, että leasingiin sisältyvät auton täysivakuutus (kasko), huolto, rahoituskustannukset ja muut kustannukset. Leasingiin ei koskaan sisälly polttoaineen hintaa, liikennesakkoja ja esimerkiksi ajoneuvon pesua.
Hae yrityslainaaYritysleasing – milloin se kannattaa?
Yritysleasing voi kannattaa, kun yritys ei halua sitoa pääomaa laitteisiin, koneisiin ja ajoneuvoihin. Se soveltuu hyvin yrityksille, jolla ei ole riittävästi käyttöpääomaa tai haluavat säilyttää mahdollisimman kevyen taseen.
Leasing on myös tapa vähentää yrityksen riskiä. Vuokrasopimuksen myötä yritys ei kanna riskiä käytettävän esineen arvosta. Lisäksi yritys ei joudu hankkimaan velkaa esineen ostoa varten, jolloin tase ja velkaantuminen ei nouse.
Leasing soveltuu erityisesti yrityksille, joiden liiketoiminta sitoo paljon pääomaa. Moni rakennusalan, teollisuuden ja kuljetusalan yritys voi leasing sopimuksen avulla kasvattaa liiketoimintaa tehokkaasti vuokrasopimuksen avulla. Tällöin kasvun esteenä ei ole omistettavat laitteet ja koneet, kun ne voidaan vuokrata käyttöön ilman sidottua pääomaa.
Leasing rahoitus yritykselle vrs. muut rahoitusvaihtoehdot
Leasing rahoitus yritykselle tarkoittaa esineen vuokraamista omistuksen sijaan. Käytännössä yrityksellä on kaksi vaihtoehtoa hankkia käyttöönsä ajoneuvo, laite tai kone:
- Vuokrata esine käyttöön leasing sopimuksen avulla
- Ostaa ja hankkia omistusoikeus esineeseen
Vuokraus eli leasing sopimus on suosittu tapa saada käyttöön laite tai ajoneuvo ilman sidottua pääomaa. Jos yrityksellä ei ole omaa pääomaa esineen hankintaan, voidaan se rahoittaa myös vakuudellisella yrityslainalla.
Yritys voi leasingin sijaan hakea myös vakuudetonta yritysrahoitusta. Tällöin yritys omistaa ostettavan laitteen heti, mutta nostaa lainaa hankintaa varten.
Mikä on paras tapa rahoittaa yrityksen laitteiden käyttö? Tämä riippuu yrityksestä ja käyttötarpeesta. Yhtä oikeaa vastausta ei ole. Jos yritys haluaa hankkia laitteita ilman sidottua pääomaa – leasing on oikea rahoitusmuoto. Toisaalta leasing rahoituksen hinta voi olla kallista, joten edullisempaa voi olla hankkia laitteet itse ja ottaa lainaa.
Hae yrityslainaaLeasing rahoituksen edut ja miinukset
Edut | Miinukset |
Ei sido pääomaa | Et omista laitteita |
Alhaisempi riski | Pitkäaikainen vuokrasopimus |
Ei korkokustannuksia | Voi olla kalliimpaa kuin omistaminen |
Kevyt tase | Nostaa kustannuksia |
Kannattaako yrityksen valita leasing?
Yritys voi kasvattaa liiketoimintaa kevyellä taseella leasing sopimuksen avulla, sillä leasing ei rasita yrityksen tasetta. Koska leasing sopimus ei ole velkaa vaan vuokrasopimus, voi yritys hankkia laitteita ja koneita käyttöön ilman sidottua pääomaa.
Leasingin etuina ovat kevyempi tase ja alhaisempi riski. Sen miinus puolena on kustannukset – leasing rahoitus voi olla kalliimpaa kuin omistaminen. Mutta kumpi on yritykselle on parempi, omistaminen vai leasing? Se riippuu monesta eri tekijästä. Jos yrityksellä on paljon kassavaroja ja halu sitoa pääomaa yritystyoimintaan – kannattaa laitteet omistaa itse.
Yleensä leasing rahoitus kilpailee yrityslainan kanssa, kun yrityksellä ei ole tarvittavia pääomia ajoneuvon tai laitteiden hankintaan. Tällöin keskiössä on vertailla rahoituksen hintaa – onko leasing sopimus edullisempaa kuin velkarahalla ostaminen?
Lisäksi moni yritys arvostaa kevyempää tasetta – ja riskiä. Leasing sopimuksen avulla yrityksen riski vähenee, sillä käyttöomaisuuden arvonlasku ei vaikuta yrityksen taseeseen ja tulokseen.
Hae yrityslainaa
Lue lisää muista yrityksen rahoitusvaihtoehdoista
Nordsek & haeyrityslainaa.fi mediassa




Kilpailuta
Yrityslainan kilpailuttaminen kannattaa – yhdellä hakemuksella useita tarjouksia
Vertaa
Vertaa lainan kustannuksia ja ehtoja keskenään.
lmainen
Lainapalvelumme on ilmainen – eikä yrityslainan hakeminen sido mihinkään!
Säästä
Lainavertailu auttaa säästämään kuluissa. Selvitä nopeasti edullinen korkotarjous.
Yrityslainoista