Hae laskurahoitusta yritykselle

Laskurahoitus on yritysrahoituksen muoto, jossa yritys rahoittaa liiketoimintaa laskujen myynnin tai laskuja eli myyntisaamisia vasten annettavan rahoituksen avulla. 

Laskurahoitus voidaan jakaa kahteen eri ryhmään: 

 1. Laskujen myynti
 2. Laskujen rahoitus myyntisaamisia vasten 

Kun yritys myy laskut rahoitusyhtiölle, siirtyy luottotappioriski rahoittajalle. Kun yritys hankkii lainarahoitusta laskuja vasten – säilyy luottotappioriski yrityksellä. 

Laskurahoitus on suosittu rahoitusmuoto pk-yrityksille, sillä se on joustava tapa rahoittaa liiketoimintaa. Laskurahoituksessa yritys päättää itse, mitä myyntisaamisia se käyttää rahoitusta varten.

Hae yrityslainaa

Hae yrityslainaa nyt

yrityslaina laskuri
35000
1000100000
24Kuukautta
1Kuukautta48Kuukautta

Laskurahoituksen avulla tasaisempi kassavirta 

Laskurahoitus on yritysrahoituksen muoto, jolla yritys voi saada laskut rahaksi nopeasti. Näin se parantaa yrityksen kassaa ja tuottaa tasaisempaa kassavirtaa, kun yritys saa rahat laskusta heti käteen. 

Laskurahoitus on erityisen suosittua yrityksille, joiden myyntisaamisten eräpäivät ovat pitkällä. Yhä useampi pk-yritys kärsii pitkistä maksuajoista, jolloin laskurahoituksen avulla laskut saadaan heti käteiseksi. 

Hae yrityslainaa

Näin laskurahoitus toimii 

Laskurahoituksen perusperiaate on seuraava:

 1. Luo myyntilasku:  Lähetä lasku asiakkaille normaalisti. 
 1. Valitse laskut, johon haluat rahoitusta: Valitse itse, mitkä laskut yritys haluaa rahaksi. Voit valita yksittäisiä laskuja tai useamman laskuun, johon yritys kaipaa rahoitusta. 
 2. Rahoitus tilille: Tavallisesti rahoitusyhtiö antaa rahoitusta etukäteen 80 – 90% laskujen kokonaissummasta. Loput rahat saat takaisin, kun lasku on maksettu rahoitusyhtiölle.
 1. Rahoituksen käyttö: Yritys voi käyttää saamaansa laskurahoitusta joustavasti mihin vain vaikka heti. 

Asiakas maksaa laskun: Asiakkaat maksavat laskunsa normaalisti sovittujen maksuehtojen mukaisesti. Kun asiakas maksaa laskun, lasku rahoittaja maksaa loput 10-20 % laskun summasta – vähennettynä sovitut kulut ja palkkiot lasku rahoituksesta.

Vaihtoehtona on myös laskujen myynti. Tällöin yritys myy laskun rahoitusyhtiölle sovittuun hintaan. Hinta voi vaihdella 90 – 98% välillä. Etuna on se, että yritys ei kanna enää luottoriskiä laskusta ja saa rahat heti tilille. Miinuksena on se, että laskujen myynti on usein kalliimpaa rahoitusta kuin normaali laskurahoitus. 

Hae yrityslainaa

Laskurahoitus on limiittiluotto sopimus 

Käytännössä laskurahoitusta varten yritys solmii limiittiluotto sopimuksen rahoitusyhtiön kanssa. Limiittiluotto sopimuksessa on määritelty, kuinka paljon laskuja eli myyntisaamisia voidaan rahoittaa kerralla. 

Sopimuksessa määritellään rahoituksen hinta ja muut ehdot, mitä voidaa rahoittaa. Laskurahoitus sopimuksessa määritellään seuraavat ehdot: 

 • Vain riidattomia myyntisaamisia voidaan rahoittaa 
 • Laskun maksajan kriteerit – luottoluokitus ja muut tiedot
 • Maksimi laskujen määrä euromääräisesti 
 • Laskurahoituksen hinta ja luottoriskin määräytyminen 

Esimerkki laskurahoitus sopimuksesta

Tässä esimerkki, minkälaiset tärkeimmät ehdot laskurahoituksen sopimuksessa voisi olla kokemuksemme mukaan B2B myyntiä tekevälle A-rating tason yhtiölle, jonka liikevaihto on 500 000 € vuodessa. 

 • Laskurahoituksen määrä: Maksimissaan 50 000 € laskurahoitusta
 • Sopimus: Limiittiluotto 
 • Luottoriski: Säilyy yrityksellä. 
 • Rahoituksen korko ja hinta: Korko 2,4%/kk 
 • Laskurahoituksen muita ehtoja: Vastapuolen luottoluokitus on oltava minimissään B. Laskuja voidaan rahoittaa vain riidattomia myyntisaamisia vasten, jossa vastapuolena on suomalainen yritys. Yksittäinen rahoitettava lasku maksimissaan 10 000 euroa. 
Hae yrityslainaa

Laskurahoituksen hinta voi olla kallista 

Koska laskurahoitus on lyhytaikaista velkaa yritykselle, voi sen hinta olla kalliimpaa kuin pitkäaikaisen lainan. Suosittelemme vertailemaan laskurahoitusta aina normaaliin yritysrahoitukseen. 

Laskurahoituksen hinta voi koostua useasta eri tekijästä. Kiinnitä huomio seuraaviin kuluihin: 

 1. Korko
 2. Avauspalkkio 
 3. Käsittelymaksu 

Laskurahoituksen hinta ei välttämättä koostu pelkästä korosta. Suosittelemme laskemaan tarkkaan rahoituksen hinnan ennen laskurahoituksen nostamista. Pahimmassa tapauksessa laskurahoituksen hinta on niin kallista, että se syö yrityksen myyntikatteen pois. 

Laskurahoitus voi olla kalliimpaa kuin normaali yrityslaina. Kuten kaikissa lainatuotteissa, kannattaa rahoituksen hintaa vertailla aina muihin saatavilla oleviin rahoitustuotteisiin. 

Vertaa laskurahoitusta normaaliin yrityslainaan 

Laskurahoituksen hintaa voi olla vaikea vertailla normaaliin yrityslainaan, sillä kyseessä on lyhytaikainen lainatuote. Kun lasket laskurahoituksen koron auki, voit vertailla rahoitusta helposti normaaliin yrityslainaan. 

Jos laskurahoitus tarve on jatkuva, kannattaa rahoituksen hintaa vertailla suoraan pitkäaikaiseen yritysrahoitukseen. Voit saada rahoituksen edullisemmalla korolla käyttöön, kun nostat yrityslainan pitkällä maksuajalla laskurahoituksen sijaan. 

Hae yrityslainaa

Factoring rahoitus suora vaihtoehto laskurahoitukselle 

Factoring rahoitus kilpailee suoraan laskurahoituksen kanssa, sillä factoring rahoituksessa yritys rahoittaa liiketoimintaansa myyntisaamisia vasten.

 Mutta miten factoring rahoitus eroaa laskurahoituksesta? Yksinkertaistettuna siten, että factoring rahoituksessa rahoitat kaikki myyntisaamiset rahoitusyhtiön kautta – laskurahoituksessa päätät, mitkä laskut rahoitat rahoittajan avulla. 

Factoring rahoitus on strategisempi kumppanuus rahoitusyhtiön kanssa, jossa rahoitusyhtiölle käytännössä ulkoistetaan yrityksen reskontra ja perintä.

Lue lisää: www.haeyrityslainaa.fi/factoring-rahoitus 

Laskurahoituksen hyödyt 

Laskurahoitus on nopea ja joustava tapa rahoittaa yrityksen liiketoiminta. Tässä laskurahoituksen suurimmat hyödyt: 

 1.  Rahat tilille nopeasti: hanki myyntisaamiset nopeasti yrityksen tilille ja paranna yrityksen kassaa ja kassavirtaa. 
 1. Tasainen kassavirta: Laskurahoitus auttaa tasoittamaan kassavirtaa, jolloin liiketoiminnan pyörittäminen ja suunnittelu on helpompaa. Vaikka asiat maksavat myöhässä – voit kasvattaa liiketoimintaa normaalisti. 
 1. Riskienhallinta: Laskurahoitus vähentää liiketoiminnan riskiä, kun saat kassavirtaa heti myynnin jälkeen tilille. Lisäksi voit myös myydä laskun rahoitusyhtiölle, jolloin yrityksesi ei kannata asiakkaan luottotappioriskiä.
 1. Kasva nopeammin: Rahoitus antaa yrityksille mahdollisuuden kasvaa nopeammin, kun saat yrityksen kassan kuntoon nopealla ja joustavalla rahoituksella. 
 1. Tarjolla myös alhaisen luottoluokituksen yhtiölle: Laskurahoitus mahdollistaa suuremman luoton myös alhaisen luottoluokituksen yhtiölle, kunhan laskutettavat yhtiöt ovat hyvän luottoluokituksen yrityksiä. 
Hae yrityslainaa

 

Laskurahoituksen miinuksena hinta 

Rahoituksen miinuksena on aina hinta. Vaikka laskurahoitus tarjoaa pk-yrityksille monia etuja, on sen miinuspuolena lainan hinnoittelu. Usein laskurahoitus on kallis rahoitusmuoto verrattuna perinteisiin lainoihin. 

 • Rahoituksen hinta voi koostua useasta eri tekijästä
 • Laskurahoitus usein kallista 
 • Hintaa voi olla vaikea vertailla keskenään 

Laskurahoituksen hinta voi vaihdella todella paljon eri  palveluntarjoajien välillä. Ennen laskurahoittajan valintaa suosittelemme kilpailuttamaan yrityslainat ja vertailemaan eri rahoitustuotteita keskenään. 

Nordsek & haeyrityslainaa.fi mediassa

Kilpailuta

Yrityslainan kilpailuttaminen kannattaa – yhdellä hakemuksella useita tarjouksia

Vertaa

Vertaa lainan kustannuksia ja ehtoja keskenään.

lmainen

Lainapalvelumme on ilmainen – eikä yrityslainan hakeminen sido mihinkään!

Säästä

Lainavertailu auttaa säästämään kuluissa. Selvitä nopeasti edullinen korkotarjous.

Hae Yrityslainaa

Laskurahoitus – minkälaiselle yritykselle sopii? 

Laskurahoitus on joustava rahoitusmuoto pk-yritykselle, jossa laskut saadaan nopeasti rahaksi kassaan. Sen etuina ovat joustavuus ja nopeus. Miinuspuolena on hinta, sillä laskurahoitus on usein kallista rahoitusta. 

Ota huomioon nämä seikat, kun mietit laskurahoituksen sopivuutta omalle yrityksellesi: 

 • Kassavirta ja rahoituksen tarve: . Laskurahoitus tarjoaa mahdollisuuden saada rahaa myyntilaskuista nopeasti sen sijaan, että yritys joutuu odottamaan asiakkaan maksuja pitkään.Yritykset, jotka ovat laajentumassa nopeasti tai tarvitsevat lisää pääomaa kasvua varten, voivat hyötyä laskurahoituksesta. 
 • Myyntilaskujen määrä: Laskurahoitus on erityisen hyödyllinen yrityksille, joilla on suuria määriä myyntilaskuja, jotka odottavat maksua. Mitä enemmän myyntilaskuja yrityksellä on, sitä enemmän mahdollisuuksia laskurahoitus tarjoaa tasaisen kassavirran ylläpitämiseksi.
 • Saatavilla oleva muu rahoitus: Vertaa laskurahoitusta muihin rahoitus tuotteisiin. Vertailemalla eri vaihtoehtoja voit selvittää, mikä rahoitusmuoto sopii parhaiten yrityksen tarpeisiin.
 • Kustannukset: Laskurahoitus voi olla kallis lainatuote. Vertaa laskurahoituksen hintaa normaaliin yrityslainaan. Muista kilpailuttaa myös laskurahoituksen tarjoajat, sillä palveluntarjoajien hinnat vaihtelevat paljon. 
 • Maksuehdot ja asiakkaiden luottokelpoisuus: Asiakkaan luottokelpoisuus vaikuttaa laskurahoitukseen ja hintaan – jos asiakkaasi on alhaisen riskin yhtiö – saadaan laskurahoitusta helpommin edullisella hinnalla käyttöön. 
 • Asiakassuhteet: Yrityksen on harkittava, miten laskurahoitus vaikuttaa asiakassuhteisiin. Joidenkin asiakkaiden mielestä voi olla haitallista, jos he saavat tietää, että heidän laskunsa on myyty kolmannelle osapuolelle.