Lainaa kommandiittiyhtiölle

Janne Häkkinen

Kommandiittiyhtiö voi hakea yrityslainaa pankista ja rahoitusyhtiöstä samalla lailla kuin osakeyhtiöt, toiminimet ja muut yhtiömuodot. 

Tässä artikkelissa käymme läpi:

 • Minkälaisia rahoitustuotteita kommandiittiyhtiöllä on vaihtoehtoina 
 • Mitä kommandiittiyhtiön tulee ottaa huomioon lainaa hakiessa
 • Minkälaiset kommandiittiyhtiöt voivat saada lainaa 
 • Kuinka kommandiittiyhtiön lainan valinta kannattaa tehdä 

Kommandiittiyhtiön yhtiömiesten vastuut yrityslainassa 

Kommandiittiyhtiö perustuu kahden erilaisen yhtiömiehen vastuulle, jossa toinen on vastuunalainen yhtiömies ja toinen äänetön yhtiömies. Käytännössä vastuunalainen yhtiömies on nimensä mukaisesti vastuussa yrityksen toiminnan pyörittämisestä ja äänetön yhtiömies toimii omistajana mukana yhtiössä ilman päätäntävaltaa yrityksen päivittäiseen toimintaan. 

On tärkeää huomata, että äänettömän yhtiömiehen eli sijoittajan vastuu rajoittaa vain hänen omaan sijoitukseensa yhtiölle. Esimerkiksi yrityslainaa hakiessa äänetön yhtiömies ei ole vastuussa lainan takaisinmaksusta henkilökohtaisesti, jollei hän erikseen sitoudu toimimaan lainan takaajana. 

Yrityslaina kommandiittiyhtiölle 

Kommandiittiyhtiö voi hakea yrityslainaa, kuten mikä tahansa yhtiömuoto. Kommandiittiyhtiö voi saada pankista sekä vakuudellista lainaa että vakuudetonta yrityslainaa. 

Vakuudellinen yrityslaina on mahdollista hakea, kun kommandiittiyhtiöllä on antaa riittävät vakuudet pankille. Näitä voivat olla esimerkiksi kiinteistöt tai muu kiinteä omaisuus, joka annetaan pankille pantiksi. 

Vakuudetonta yrityslainaa voi saada liikevaihdosta riippuen jopa 350 000 € asti. Kun kommandiittiyhtiö hakee vakuudetonta yrityslainaa, on vastuunalaisen yhtiömiehen toimittava laina takaajana. Suuremmissa yrityslainoissa voidaan vaatia useampaa takaajaa, jolloin myös yhtiön äänetöntä yhtiömiestä voidaan tarvita takaajaksi. 

Vakuudellista yrityslainaa kommandiittiyhtiölle suurempiin hankintoihin 

Kun yrityksellä on antaa riittävät vakuudet, voi kommandiittiyhtiö hakea vakuudellista yrityslainaa pankista. Tällöin yrityslainaa varten yritys tai sen omistajat antavat pankille reaalivakuuksia, jotka pankki voi realisoida ja myydä – mikäli kommandiittiyhtiö ei maksa yrityslainaa sovitusta takaisin. 

 • Vakuudellista lainaa jopa yli miljoona euroa, kun vakuudet ovat riittävät ja yrityksellä on maksukykyä 
 • Vakuudellinen laina soveltuu suurempiin lainoihin, jossa pitkä maksuaika 
 • Maksuaikaa jopa yli 15 vuotta, korko yrityskohtainen riskin perusteella 

Vakuudellista yrityslainaa myönnetään yleensä 50 000 € ylöspäin, sillä vakuuksien arviointi ja sopimusten työstäminen vie aikaa. Lisäksi yrityslainaa ei myönnetä vakuuksilla lyhyeksi aikaa, jollei kyseessä ole laskurahoitus, jossa laskut annetaan pankille vakuudeksi.

Voit kilpailuttaa vakuudelliset yrityslainat suoraan pankista hakemalla lainaa samaan aikaan eri pankeista. Kuten kaikkia lainoja, myös vakuudelliset lainat kannattaa kilpailuttaa ja vertailla. 

Vakuudellista lainaa varten tarjottava hyvä vakuudet 

Vakuudellista yrityslainaa voi hakea, kun kommandiittiyhtiöllä on antaa pankille hyvät vakuudet lainaa varten. Vakuudet ovat tyypillisesti kiinteää omaisuutta, mutta siinä voi olla myös esimerkiksi yrittäjän muuta henkilökohtaista omaisuutta, kuten arvopaperit tai sijoitukset. 

Vakuusarvo määrittää, kuinka paljon vakuudellista yrityslainaa tarjotaan. Vakuusarvon määrään vaikuttaa erityisesti annettavan vakuuden markkina-arvo ja riski. Sitä alhaisempi riski on, sitä lähempänä vakuusarvo on markkinarvoa. Esimerkiksi metsätilan vakuusarvo on tyyppillisesti korkeampi kuin arvopapereiden, koska niiden hinta heiluu vähemmän ja on täten vähempi riskinen. 

Yleinen muistisääntö on, että pankki antaa vakuusarvoa maksimissaan 50 – 70% omaisuuserän markkina-arvosta. Lisäksi kaikelle omaisuudelle ei anneta vakuusarvoa, jos niiden realisointi on työlästä tai sen arvoa mahdotonta arvioida. 

Vakuudeton laina kommandiittiyhtiölle pieneen tai nopeaan luoton tarpeeseen 

Vakuudeton yrityslaina soveltuu kommandiittiyhtiölle, jolla lainatarve on pieni tai lyhytaikainen. Tällöin voit hakea yrityksellesi luottoa tilille jopa samana päivänä, kun olet valmis maksamaan korkokustannuksia enemmän kuin vakuudellisessa lainassa. 

Vakuudeton yrityslaina soveltuu hyvin myös lyhytaikaiseen lainan tarpeeseen. Kun yrityksesi tarvitsee nopeaa rahoitusta vain hetkeksi käyttöön – ei vakuudellinen laina ole siihen soveltuva rahoitustuote. Tällöin kommandiittiyhtiön kannattaa hakea vakuudetonta lainaa rahoitusyhtiöstä ja pankista – ja maksaa laina nopeasti takaisin. 

Suosittelemme kilpailuttamaan yrityslainat myös silloin, kun lainan tarve on lyhytaikainen. Kilpailuttamalla koron ja kustannukset selvität nopeasti, mistä löytyy edullisin korkotarjous sinun kommandiittiyhtiölle. 

Kommandiittiyhtiön yrityslaina kannattaa aina kilpailuttaa 

Kilpailuttamalla yrityslainan varmistat, että teillä on käytössä tehokkain ja kaikkein edullisin saatavilla oleva yritysrahoitus. Ennen lainan kilpailuttamista on hyvä arvioida etukäteen lainan tarve ja siihen soveltuva rahoitustuote:

 1. Paljonko yritys tarvitsee lainaa?
 2. Kuinka paljon lainaa voidaan maksaa takaisin kuukausittain? 
 3. Onko yrityksellä tarjota lainaan vakuuksia? 

Kun olet vastannut näihin kolmeen kysymykseen, voit aloittaa yrityslainan kilpailuttamisen. Kilpailuta yrityslainat ja varmista, että saatte mahdollisimman edullisen lainatuotteen nopeasti käyttöön.

Haeyrityslainaa.fi palvelussa nopea yrityslainojen kilpailutus myös kommandiittiyhtiölle 

Kaikki yhtiömuodot voivat kilpailuttaa yrityslainat maksutta lainapalvelussamme. Näin helppoa on yrityslainan kilpailutus Haeyrityslainaa.fi palvelussa: 

 1. Hae lainaa täyttämällä verkkohakemus 
 2. Vertaile luottotarjouksia
 3. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti 

Nopeimmillaan voit saada yrityksellesi rahoituksen käyttöön jopa samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä lainan hakemisesta! Kilpailuta lainat palvelumme avulla ilmaiseksi vaikka heti. Koska lainan hakeminen ei sido yritystä mihinkään, voitte tarkistaa saataville olevan rahoituksen määrän milloin vain! 

Janne Häkkinen

Janne on rahoitusalan asiantuntija, joka kirjoittaa yrityslainoista, kuluttajalainoista ja talouteen liittyvistä aiheista päivittäin. Jannelle tuttuja aihealueita ovat laajalta eri talousaiheet ja lainatuotteet sekä sijoitustoiminta. 

Janne Häkkinen | LinkedIn

Jätä kommentti