Miten hakea yrityslainaa pankista?

Janne Häkkinen

‍Moni yrittäjä jännittää yrityslainan hakemista pankista. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka valmistaudut hakemaan yrityslainaa pankista – ja mitä asioita tulisi ottaa huomioon lainaa hakiessa. 

Ennen lainan hakemista pankista on hyvä arvioida tarkkaan oman yrityksen lainan tarve ja annettavat vakuudet. Muista, että pankit voivat tarvita lainaa varten vakuuksia. Toisaalta voit hakea lainaa pankista myös ilman vakuuksia pienemmälle lainasummalle, jolloin yrittäjän oma henkilötakaus riittää lainan vakuudeksi. 

Yrittäjä, huomioi nämä asiat ennen lainan hakemista pankista 

Ensimmäinen askel on valmistella liiketoimintasuunnitelma, jossa esität yrityksesi ja sen taloudellisen tilanteen selkeästi. Pankki haluaa nähdä, että yrityksellä on toimiva liiketoimintamalli ja realistiset taloudelliset tavoitteet. Sinun tulee myös olla valmis esittämään tarvittavat asiakirjat, kuten tilinpäätökset ja verotiedot.

Tässä vinkkejä, mitä pankit voivat haluta nähdä ennen rahoituspäätöstä: 

 • Liiketoimintasuunnitelma: Laadi kattava liiketoimintasuunnitelma, joka esittelee yrityksesi vision, tavoitteet, markkinat ja kilpailuedut. Selitä myös, miten rahoitus auttaisi sinua saavuttamaan nämä tavoitteet.
 • Taloudelliset tiedot: Valmista tilinpäätökset ja muut tarvittavat taloudelliset tiedot, kuten tuloslaskelma ja tase. Pankki haluaa nähdä, että yrityksesi talous on terve ja että sinulla on kyky maksaa laina takaisin.
 • Rahoitussuunnitelma: Selitä rahoitussuunnitelma, jossa näytät, kuinka käytät lainaa yrityksesi kasvattamiseen tai muihin tarpeisiin. Anna yksityiskohtainen kuvaus siitä, miten lainarahat auttavat liiketoimintaasi.

Tarvittavat asiakirjat yrityslainahakemukseen

Yrityslaina hakemukseen tulee liittää useita tarvittavia asiakirjoja. Tässä on luettelo yleisimmistä asiakirjoista, jotka sinun tulee toimittaa hakemuksen yhteydessä.

 • Liiketoimintasuunnitelma: Valmistele kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää yrityksesi vision, tavoitteet, markkinat ja kilpailuedut.
 • Tilinpäätös: Toimita viimeisimmät tilinpäätökset, kuten tuloslaskelma, tase ja rahoituslaskelma. Nämä antavat pankille kuvan yrityksesi taloudellisesta tilanteesta.
 • Yrityksen rekisteröintitiedot: Toimita yrityksen rekisteröintitiedot, kuten yritystunnus ja kaupparekisteriotteet. Tämä auttaa pankkia vahvistamaan yrityksesi olemassaolon ja oikeudellisen aseman.
 • Omistajien henkilökohtaiset tiedot: Toimita omistajien henkilökohtaiset tiedot, kuten henkilötunnus ja CV. Pankki haluaa tietää, kuka on vastuussa yrityksen takaisinmaksusta.
 • Vakuudet: Onko yrityksellä tai yrittäjällä antaa vakuuksia lainaa varten? Jos on, minkälaisia vakuuksia? 

Näin haet lainaa pankista

Yrityslainan hyväksymisprosessi voi vaihdella pankista toiseen, mutta yleensä se sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Hakemuksen jättäminen: Täytä hakemuslomake huolellisesti ja toimita kaikki tarvittavat asiakirjat. Varmista, että täytät kaikki pankin vaatimukset ja että hakemus on täydellinen.
 1. Luottokelpoisuuden arviointi: Pankki arvioi luottokelpoisuutta tarkastelemalla yrityksesi taloudellisia tietoja ja luottotietoja. Sitä paremmin annat tietoa lainaa varten, sitä nopeammin saat lainapäätöksen pankista. 
 1. Lainatarjous: voit saada pankista lainatarjouksen katsottavaksi nopeasti, kun lainaa haetaan ilman vakuuksia. Vakuudelliseen lainaan vaaditaan usein muutama viikko luottopäätöstä varten. 

Suosittelemme hakemaan lainaa useasta pankista, jolloin varmistat parhaan korko tarjouksen yrityksellesi. Voit kilpailuttaa yrityslainat meidän kautta vaikka heti ilmaiseksi!

Vertaa pankkien lainatarjouksia 

Nyt olet hakenut lainaa pankista ja tiedät, minkälaista rahoitusta olet etsimässä. 

Seuraavaksi sinun tulee tutkia eri pankkien tarjoamia lainavaihtoehtoja ja vertailla niitä huolellisesti. Kiinnitä huomiota sekä korkotasoon että mahdollisiin lisäkustannuksiin lainssa. Yleensä paras yrityslaina on sellainen, jossa on matalimmat kokonaiskustannukset. Vertaile ainakin seuraavia asioita lainassa:

 • Lainamäärä – onko rahoituksen määrä riittävä
 • Lainan hinta ja korko – paljon yrityslaina maksaa?
 • Kuukausierä ja takaisinmaksu – arvioi, pystytkö maksamaan velan takaisin sovitulla aikataululla

Erilaiset yrityslainat pankista 

Ennen lainan hakemista on tärkeää ymmärtää erilaiset yrityslainatyypit, joita pankit tarjoavat. Näihin kuuluvat muun muassa perinteiset liiketoimintalainat, käyttöpääomalainat, investointilainat ja lainat kiinteän omaisuuden hankintaan.

Perinteiset liiketoiminta lainat ovat yleensä pitkäaikaisia lainoja, joita käytetään suurempien hankintojen tai laajentumishankkeiden rahoittamiseen. Käyttöpääomalainat puolestaan ​​ovat lyhytaikaisia lainoja, joita käytetään kassavirran tukemiseen ja päivittäisten liiketoimintakulujen kattamiseen.

Investointilainat taas ovat suunniteltu erityisesti investointeihin, kuten laitteiden tai kiinteistöjen hankintaan. Kiinteän omaisuuden hankintalainat puolestaan ​​ovat tarkoitettu kiinteistöjen tai muiden konkreettisten omaisuuksien hankintaan.

On tärkeää harkita huolellisesti, minkä tyyppinen laina sopii parhaiten yrityksesi tarpeisiin ennen hakemuksen tekemistä. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen lainan, joka vastaa liiketoimintasi tarpeita.

Yrittäjä, huomioi nämä kaksi asiaa ennen lainan hakemista pankista 

Ennen kuin lähdet hakemaan yrityslainaa, on tärkeää ottaa huomioon joitakin keskeisiä tekijöitä. Nämä tekijät auttavat sinua valmistautumaan hakemukseen ja parantamaan mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä on yrityksen luottokelpoisuus. Pankki arvioi yrityksesi luottokelpoisuutta tarkastelemalla taloudellisia tietoja, kuten tilinpäätöksiä ja luottotietoja. On tärkeää varmistaa, että yrityksesi taloustilanne on terve ja että luottotiedot ovat kunnossa ennen hakemuksen tekemistä.

Toinen tärkeä tekijä on lainan takaisinmaksukyky. Pankki haluaa varmistaa, että yrityksesi pystyy maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Sinun tulee arvioida huolellisesti yrityksesi rahavirtaa ja tehdä realistinen arvio siitä, miten pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun.

Lisäksi on tärkeää harkita lainan määrää ja takaisinmaksuaikaa. Määritä tarkasti, kuinka paljon rahoitusta tarvitset ja kuinka pitkään tarvitset sitä. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen lainan, joka vastaa yrityksesi tarpeita.

Vinkkejä onnistuneeseen lainahakemukseen

Yrityslainan hakeminen pankista on suuri päätös yritykselle. Tässä on muutamia vinkkejä, joita kannattaa miettiä enne lainan hakemista ja lainavertailussa.

Tutki eri pankkeja

 • Tutki eri pankkien tarjoamia lainavaihtoehtoja ja vertaile niitä huolellisesti. Kiinnitä huomiota sekä korkotasoon että muihin ehtoihin, kuten takaisinmaksuaikaan ja lainan käsittelymaksuihin.

Ole valmistautunut

 •  Valmistele kaikki tarvittavat asiakirjat etukäteen ja täytä hakemuslomake huolellisesti. Varmista, että toimitat kaikki tarvittavat tiedot ja että ne ovat oikeita ja ajantasaisia.

Arvioi lainatarve tarkkaan etukäteen 

 • Yrityslainalla on aina hinta. Koska ilmaista rahaa ei ole olemassa, ei lainaa kannata nostaa turhaan tilille seisomaan. Arvioi tarkkaan yrityksen lainan tarve. Samalla on hyvä arvioida omaa maksukykyä – yrityslainaa ei kannata nostaa, jos sitä ei pystytä maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa. 

Ole realistinen

 • Ole realistinen taloudellisten tavoitteiden suhteen ja osoita, että yrityksesi pystyy maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Pankki haluaa nähdä, että olet harkitseva ja vastuullinen lainanottaja.

Ole valmis neuvottelemaan

 • Ole valmis neuvottelemaan lainaehtoja pankin kanssa. Jos et ole tyytyväinen tarjottuihin ehtoihin, voit keskustella pankin kanssa mahdollisista muutoksista tai vaihtoehtoisista ratkaisuista.

Muista kilpailuttaa yrityslaina haeyrityslainaa.fi palvelussa

Tästä syystä yrityslaina kannattaa kilpailuttaa meidän kautta:

 1. Lainan hakeminen ei sido mihinkään
 2. Lainatarjous nopeasti katsottavaksi
 3. Ilmainen kilpailuttamisen palvelu – löydä paras hinta ja säästä kuluissa

Janne Häkkinen

Janne on rahoitusalan asiantuntija, joka kirjoittaa yrityslainoista, kuluttajalainoista ja talouteen liittyvistä aiheista päivittäin. Jannelle tuttuja aihealueita ovat laajalta eri talousaiheet ja lainatuotteet sekä sijoitustoiminta. 

Janne Häkkinen | LinkedIn

Jätä kommentti