Yrityslaina uudelle yritykselle – hae lainatarjoukset heti

Yrityslainaa on mahdollista saada uudelle yritykselle, kun yrityksen toimintaa on kestänyt vähintään 6 kuukautta. Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää uusille yrityksille toimialaa katsomatta, kun yrityksellä on liikevaihtoa ja luottoluokitus kunnossa. 

 • Hae yrityslainaa uudelle yritykselle toimittamalla tilinpäätös tai kirjanpidon ajo rahoittajalle
 • Lainaa uudelle yritykselle alkaen 1000  ylöspäin ilman vakuuksia 

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä vaihtoehtoja uudella yrityksellä on lainalle ja kuinka yrityslainan saaminen onnistuu. Lisäksi käymme läpi vinkkejä, jota uusi yritys kannattaa ottaa huomioon lainaa hakiessa. 

Hae yrityslainaa

Uuden yrityksen lainalaskuri

yrityslaina laskuri
35000
1000100000
24Kuukautta
1Kuukautta48Kuukautta

Uusi yritys voi saada yrityslainaa 

Yrityksesi voi saada yrityslainaa nuoresta iästä huolimatta, kun seuraavat minimiehdot täyttyvät: 

 • Yrityksellä toimintaa vähintään 6 kuukautta
 • Kotipaikka Suomessa
 • Liikevaihtoa 
 • Yrittäjä toimii takaajana 

Yrityslainaa voidaan tarjota start-up yrityksille sekä myös pienyrityksille, jotka ovat perustettu yli 6 kuukautta sitten. Huomioi, että kaikki luotonantajat eivät anna rahoitusta ennen ensimmäistä tilinpäätöstä. 

Hae yrityslainaa

Yrityslaina uudelle yritykselle ilman vakuuksia 

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jossa pankille ei anneta mitään vakuuksia. Vaikka lainassa ei ole vakuuksia, vaaditaan yrittäjän henkilötakaus lainalle. Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myöntää liikevaihdosta riippuen 1000 – 350 000 €. 

Lyhyt- ja pitkäaikaiset yrityslainat 

Yrityslainaa voi saada sekä lyhytaikaiseen käyttöön että pitkäaikaiseksi lainaksi. Jos yrityslainaa tarvitaan lyhyeksi aikaa, voi vakuudetonta lainaa nostaa muutamaksi kuukaudeksi käyttöön. 

Lainaa voi nostaa myös pidemmäksi lainatarpeeksi, sillä yrityslainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia jopa 5 vuoden maksuajalla. Näet lainatarjouksesta, minkälaista maksuaikaa yrityksellesi voidaan tarjota. 

Yrityslainojen hinta ja vaihtoehdot 

Yrityslainan hinta ja korko vaihtelevat paljon. Erityisesti lainan hintaan vaikuttavat annettavat vakuudet ja yrityksen tiedot. Jos nostat yrityslainan vakuudellisena, voit saada alhaisemman koron lainalle. 

Vakuudeton yrityslaina on kalliimpaa, mutta etuna on luonnollisesti vakuuksien puute. Yrityslainan korko vaihtelee paljon yrityksen luottoriskin perusteella. Uudelle yritykselle lainan korko voi olla kalliimpaa, sillä yrityksen riskitaso on suurempi nuorelle yritykselle.

Rahoituksen käyttökohde joustavaa 

Vakuudettoman yrityslainan yksi suurista eduista on sen joustavuus ja nopeus. Koska et tarvitse mitään vakuuksia lainalle, voidaan yrityslainaa nostaa tilille jopa samana päivänä joustavalla käyttötarkoituksella.

Lainan tarve ja käyttötarkoitus 

Koska vakuudetonta lainaa voidaan käyttää hyvin joustavasti, soveltuu se hyvin uudelle yritykselle lainatuotteeksi. Tässä tarkempia tietoja 

Aloitusvaiheen vaatimukset lainalle 

Lainaa voidaan tarjota, kun yrityksellä on aktiivinen y-tunnus ollut voimassa vähintään 6 kuukautta. Yrityslainaa voidaan tarjota, kun yrityksellä on taustatiedot kunnossa ja yrittäjän luottotiedot kunnossa. 

Suosituimmat käyttökohteet lainalle 

Uusi yritys voi käyttää lainaa mihin vain, sillä rahoittajat eivät voi vaikuttaa lainan käyttökohteeseen. Uuden yrityksen rahoitusta nostetaa useimmiten käyttöpääomaksi, laitteisiin, laajentamiseen ja markkinointiin ja myyntiin. 

 • Investoi kasvuun 
 • Nosta yrityslainaa käyttöpääomaksi 
 • Panosta markkinointiin tai myyntiin
 • Hanki koneita tai laitteita 
 • Toimitilat 
 • Aloita uusi projekti 

Nosta kasvurahoitusta joustavasti käyttöön. Vakuudettoman lainan etuna on se, että voit päättää itse mihin yrityslainaa käytetään. 

Hae yrityslainaa

Yrityslainan hakeminen uudelle yritykselle 

Ota huomioon nämä seikat, kun haet yrityslainaa uudelle yritykselle: 

Onko yrityksellä tai sinulla antaa vakuuksia lainalle?

Muista, että vakuudet laskevat lainan hintaa – ja silloin voit saada suuremman lainan käyttöön. Jos sinulla on antaa henkilökohtaisia vakuuksia tai yrityksellä on omaisuutta pantiksi lainaa varten – kannattaa yrityslaina hakea pankista vakuudellisena.  

Kaikki luotonantajat eivät anna lainaa uudelle yritykselle 

Vaikka vakuudetonta lainaa voi saada jopa 6 kuukautta vanhat yritykset – eivät kaikki luotonantajat tarjoa yrityslainaa ennen ensimmäistä tilinpäätöstä. Kilpailuttamalla yrityslainat selvität nopeasti, mitkä luotonantajat voivat tarjota lainaa uudelle yritykselle. 

Vakuudeton laina kannattaa vertailla ja kilpailuttaa

On selvää, että lainan hinta voi vaihdella paljon – erityisesti uudelle yritykselle, jonka riskitasoa voi olla vaikea arvioida. Muista kilpailuttaa yrityslainan tarjoajat, jotta saat varmasti edullisimman lainan käyttöön yritykselle. Voit kilpailuttaa maksutta vakuudettomat yrityslainat Haeyrityslainaa.fi palvelussa jopa 350 000 € asti. 

Yrityksen luottoluokitus ja vakuus vaikuttaa hintaan 

Nuorelle yritykselle ei välttämättä ole saataville hyvää luottoluokitusta, joka vaikuttaa aina lainan hintaan. Varaudu siihen, että lainan hinta on korkeampi kuin vakiintuneelle yritykselle. Jos yrityksellä tai yrittäjällä on antaa vakuuksia – laskee tämä lainan hintaa huomattavasti. 

Voit saada paremmat ehdot lainalle myöhemmin yrityksen kasvaessa 

Mikäli et ole tyytyväinen tämä hetken lainaehtoihin – voit hakea yrityslainaa myöhemmin yrityksen vakiintuessa. Kun hoidat yrityksen talousasiat kunnolla ja maksat yrityksen laskut ajoissa, nousee yrityksen luottoluokitus – ja samalla laskee yrityslainan korko.

Yrityslainan riskit ja edut uudelle yritykselle 

Yrityslainan nostaminen voi tuoda yritykselle etuja, mutta lainan nostamiseen liittyy aina myös riskejä. Tässä listattuna tärkeimmät edut ja haitat, jota uusi yritys tulisi pohtia ennen lainan hakemista: 

Edut uudelle yritykselle Haitat uudelle yritykselle
Lainaa 6kk vanhalle yritykselleHenkilötakaus 
Ei vakuuksiaYrityksen velkaantuminen
Joustava käyttää Nostaa kuukausikuluja 
Kasvata yritystä Ei saatavilla kaikille

Jos nuori yrityksesi hakee kasvua ja pystyy maksamaan velan takaisin sovitulla aikataululla – voi vakuudeton laina olla järkevä taloudellinen päätös. Muista kuitenkin aina, että yrittäjän henkilötakaus on aina riski, joka tulee ottaa huomioon. Jos yritys ei maksa velkaa takaisin – peritään lainan pääoma kuluineen takaajalta henkilökohtaisesti. 

Hae yrityslainaa

Vinkit ja huomiot uudelle yritykselle lainaa varten 

Emme itse tarjoa yrityslainaa, vaan autamme yrityksiä ikään, kokoon ja toimialaa katsomatta löytämään mahdollisimman edullisen ja sopivan yrityslainan nopeasti käyttöön. Kokemuksemme mukaan tässä muutama vinkki, jonka avulla voit varmistaa uudelle yritykselle sopivan lainarahan saannin: 

 1. Pidä huoli yrityksen taloudesta ja luottoluokituksesta 

Kun yrityksen talous on kunnossa, laskut maksettu ajoissa ja luottoluokitus on hyvä – on lainan nostaminen helpompaa ja edullisempaa. 

 1. Muista kilpailuttaa lainat ja vertailla kuluja 

Yleinen virhe on hakea lainaa vain yhdestä paikasta ja jättää lainavertailu pois. Sen sijaa suosittelemme, että kilpailutat yrityslainat ja selvität parhaan korkotarjouksen. Voit kilpailuttaa maksutta lainat meidän avul

3. Budjetoi ennen lainan hakemista

Budjetoinnin avulla varmistat, että yritykselle on kannattavaa nostaa lainaa – ja yritys pystyy maksamaan lainan takaisin. Muista budjettia laatiessa lisätä aina riskivaraa budjettiin – vedä omia kuluja ylöspäin ja tuottoja hieman alaspäin. 

4. Älä nosta velkaa, mikäli et ole tyytyväinen ehtoihin 

Jos yrityslainan hinta ja ehdot eivät miellytä, ei lainaa kannata nostaa tilille. Paras tapa rahoittaa yrityksen liiketoiminta on tulorahoitus, jolloin et tarvitse ulkopuolista velkaa kasvua varten. Jos kuitenkin tarvitset yrityslainaa – tulisi luottoehdot olla riittävän hyvät lainan valitsemiseksi! 

5. Toimita tarvittavat liitteet lainapäätöstä varten 

Etenkin nuorilla yrityksillä voidaan vaatia liitteitä katsottavaksi ennen luottopäätöstä. Näitä liitteitä luottopäätöstä varten voidaan tarvita: 

 • Tilinpäätös 
 • Kirjanpito ajo 
 • Vakuudet 
 • Tiliote 

Toimita tarvittavat liitteet ajoissa, jotta voit saada yrityslainan nopeasti käyttöön.

Hae yrityslainaa

Hae yrityslainaa uudelle yritykselle tänään 

Yrityslainaa on mahdollista hankkia heti tilille myös uudelle yritykselle ilman vakuuksia, kun yrityksen perusasiat ovat kunnossa. Lainaa voidaan myöntää, kun yrityksellä on ikää vähintään 6 kk, liikevaihtoa ja luottoluokitus kunnossa. 

Suosittelemme aina kilpailuttamaan yrityslainat – olipa lainatarve 1000 € tai kymmeniä tuhansia euroja. Kilpailutuksen avulla voit selvittää nopeasti, mistä löytyy yrityksellesi parhaat lainaehdot. 

Moni uusi yritys hakee yrityslainaa yritystoiminnan kasvattamista varten. Vakuudetonta lainaa voit käyttää joustavasti vaikka investointiin tai käyttöpääomaksi. Sopivan rahoituksen avulla voit kasvattaa firmaasi kannattavasti ja nopeasti ilman ongelmia kassan kanssa. 

Kun yrityksesi etsii rahoitusta – kilpailuta ja hae lainaa palvelussamme Haeyrityslainaa.fi. Yrityslainan kilpailutus onnistuu vakuudettomille lainoille 1000 – 350 000 € – eikä lainan hakeminen sido mihinkään. Palvelumme on täysin maksuton yrityksille!

Nordsek & haeyrityslainaa.fi mediassa

Kilpailuta

Yrityslainan kilpailuttaminen kannattaa – yhdellä hakemuksella useita tarjouksia

Vertaa

Vertaa lainan kustannuksia ja ehtoja keskenään.

Ilmainen

Lainapalvelumme on ilmainen – eikä yrityslainan hakeminen sido mihinkään!

Säästä

Lainavertailu auttaa säästämään kuluissa. Selvitä nopeasti edullinen korkotarjous.

Hae Yrityslainaa