Hae vakuudellinen yrityslaina

Vakuudellinen yrityslaina on pankin tarjoama rahoitustuote, jossa yritys antaa lainaa varten pankille reaalivakuuksia. Vakuudet voivat olla yrityksen omaisuutta tai yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta. 

Käymme läpi seuraavia asioita vakuudellisesta yrityslainasta: 

 • Mikä on vakuudellinen yrityslaina? 
 • Paras vakuudellinen laina 2023 
 • Kuinka saada vakuudellista yrityslainaa
 • Vakuudellisen lainan edut ja miinukset
 • 7 erilaista vakuudellista yrityslainaa
 • Vertaile vakuudellisia yrityslainoja
 • Vakuudellinen vrs. vakuudeton yrityslaina
 • Usein kysyttyä 

Haeyrityslainaa.fi haluaa tarjota mahdollisimman läpinäkyvää ja selkeää tietoa yrityslainoista. Meidän tehtävämme on auttaa yrittäjiä löytämään edullisia ja joustavia rahoitustuotteita.

Hae yrityslainaa

Vakuudellinen yrityslaina laskuri

[wpforms id=”2550″ title=”false”]

Mikä on vakuudellinen yrityslaina?

Vakuudellinen yrityslaina on pankin tarjoama lainatuote, jossa lainalle annetaan jokin reaalivakuus. Vakuus on yrityksen tai yrittäjän omaisuutta, joka annetaan pankille pantiksi. Jos yrityslainaa ei makseta takaisin sovitussa ajassa, voi pankki realisoida vakuuden myymällä sen pois. 

Yleisimmät pankille annettavat vakuudet ovat kiinteistöt, asunnot, metsätila, tontti, ajoneuvo, laitteet ja koneet sekä arvopaperit.

Hae yrityslainaa

Mitkä pankit tarjoavat vakuudellista yrityslainaa? 

Nämä pankit tarjoavat vakuudellista yrityslainaa Suomessa vuonna 2023: 

PankkiVakuudellinen yrityslaina?Muut yrityslainatuotteet 
NordeaKylläLeasing, osamaksu, joustoluotto, luottokortti, pankkitakaus
OPKylläLimiitti, Leasing, Factoring
POP PankkiKylläLuottotili, pankkitakaus, luottokortti
AktiaKylläFactoring, osamaksu, luottolimiitti, yritysluottokortti
SäästöpankkiKylläLeasing, pankkitakaus, luottokortti
Danske BankKylläLeasing, luottokortti, tililuotto
SveaKylläYrityslimiitti, factoring, ajoneuvorahoitus, laskurahoitus

Yrityslaina vakuus – mitä pankit hyväksyvät vakuudeksi? 

Riippuen pankista, voit tarjota hyvin erilaisia vakuuksia yrityslainaa varten: 

 • Kiinteistö ja liiketila: Voit antaa vakuudeksi yrityksen omistamia kiinteistöjä ja liiketiloja lainan vakuudeksi. Vakuuden arvoon vaikuttaa sijainti ja kiinteistön myyntiarvo. Esimerkiksi kasvukeskusten ulkopuolella oleva huonokuntoisen kiinteistön vakuusarvo voi olla lähelle nollaa, kun taas pääkaupunkiseudulla oleva hyväkuntoinen liiketilan vakuusarvo voi olla korkea. 
 • Oma asunto tai mökki: Voit antaa myös henkilökohtaista omaisuutta, kuten oman asunnon tai mökin lainan vakuudeksi. Vakuuden arvoon vaikuttaa suoraan kohteen arvo ja riski. Esimerkiksi Svea hyväksyy vakuudeksi asunnon vain kasvukeskusten läheisyydestä. 
 • Sijoitusvarallisuus (osakkeet ja rahastot): Arvopapereiden riskiluokitus vaikuttaa siihen, kuinka paljon vakuusarvoa pantille annettaan vakuuden nimellisarvoa vasten. Esimerkiksi lyhytaikaisen korkorahaston riski on alhaisempi kuin osakerahaston, joten siihen saadaan korkeampi vakuusarvo.
Hae yrityslainaa
 • Varasto: Voit antaa yrityksen varastoa ja muuta omaisuutta pantiksi yrityskiinnityksen avulla. Varaston arvoon vaikuttaa myyntihinnan lisäksi se, kuinka helposti varallisuus on myytävissä. Esimerkiksi tietokoneiden arvo on korkeampi kuin vaatteiden. 
 • Myyntisaamiset: Laskurahoituksen ja factoring rahoituksen avulla voit muuttaa myyntisaamiset eli laskut rahaksi. Tällöin pankki rahoittaa yritystä, kun sille annetaan vakuudeksi riidattomia myyntisaamisia. 
 • Ajoneuvot ja työkoneet: Ajoneuvot ja koneet ovat hyvin tyypillinen annettava vakuus pankille. Voit antaa esimerkiksi yrityksen ostettavat ajoneuvot pantiksi vakuudellista yrityslainaa vasten. Toinen vaihtoehto on rahoittaa ajoneuvot leasing rahoituksen avulla, jolloin pankki omistaa ajoneuvot. 
 • Metsä: Voit antaa yrityksen omistamaa tai sinun
  henkilökohtaista metsäomaisuutta pantiksi yrityslainaa varten. Koska metsätilan arvo on vakaata, antavat pankit sille hyvän vakuusarvon. 
 • Henkilötakaus: Yrittäjän oma henkilötakaus on eräänlainen vakuus, sillä vastaat henkilökohtaisesti velan takaisinmaksusta. Jos yritys ei maksa lainaa takaisin, olet vastuussa lainan maksusta. Henkilötakausta ei välttämättä vaadita koko lainasummalle – ole tarkkana, kun vertaat vakuudellisen yrityslainan henkilötakaus ehtoja. 

Vakuudellisen lainan edut ja miinukset

EdutMiinukset
Helpompi saada: Tarjolla myös alhaisen luottoluokituksen yrityksilleAnnettavat vakuudet: voit menettää vakuudet pankille
Paremmat lainaehdot: Alhaisempi korko kuin vakuudettomassaHidas: lainan saaminen vie aikaa viikkoja
Paljon vaihtoehtoja: Yrityslaina, laskurahoitus, limiitti ja luottokorttiErilaisia kuluja: lainasta voidaan periä avausmaksu
Hae yrityslainaa

4 erilaista vakuudellista yrityslainaa

RahoitustuoteLainasummaVuosikorko Vakuudet?
Vakuudellinen yrityslaina10 000 – 500 000 €3 – 12%Kyllä
Laskurahoitus100 – 100 000 €16 – 35%Kyllä
Factoring 10 000 – 500 000 €12 – 30%Kyllä
Ajoneuvorahoitus 5000 – 200 000 €4 – 10%Kyllä

Voit hakea erilaisia vakuudellisia yrityslainoja yrityksen lainatarpeesta riippuen. Suosituimmat lainatuotteet ovat normaali vakuudellinen kertalaina vakuuksilla, ajoneuvorahoitus ja laskurahoitus.

Vertaile vakuudellisia yrityslainoja – 3 tärkeää vaihetta

Suosittelemme aina vertailemaan yrityslainoja ennen valitsemista. Tässä askelet, kuinka valitset oikean lainatuotteen ja parhaan pankin vakuudelliseen lainaan. 

 1. Valitse oikea lainatuote. Ensimmäinen askel parhaan vakuudellisen yrityslainan löytämiseen on tunnistaa yritykselle sopivin lainatuote. Soveltuuko normaali yrityslaina, laskurahoitus vai kenties limiitti yrityksellenne? 
 2. Kilpailuta lainan ehdot. Kun yrityksellä on tiedossa sopivin lainatuote, voitte aloittaa pankkien kilpailuttamisen. Suosittelemme aina vertailemaan useampia pankkeja, sillä lainan ehdoissa voi olla suuria eroja. Ette koskaan etukätee tiedä, mistä pankista tarjotaan parasta yrityslainaa! 
 3. Valitse sopiva pankki. Valitse pankki, jonka tarjoama yrityslaina vastaa parhaiten tarpeitanne. 
Hae yrityslainaa

Vakuudellinen vrs. vakuudeton yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina ei nimensä mukaisesti vaadi vakuuksia. On kuitenkin hyvä muistaa, että vakuudettomassa lainassa vaaditaan aina henkilötakausta, jolloin yrittäjä on aina henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta. 

Tässä analyysi siitä, mitkä ovat vakuudellisen ja vakuudettoman yrityslainan tärkeimmät erot keskenään:

Vakuudellinen yrityslainaVakuudeton yrityslaina
Lainamäärä Yleensä 10 000 € ylöspäin1000 – 350 000 €
Laina-aika Jopa 15 – 25 vuotta vakuuksista johtuen1 – 5 vuotta
KorkoAlhaisempi korko, koska riski matalampiKorkeampi korko, koska ei vakuuksia
Yrityksen luottoluokitusTarjolla myös alhaisen luottoluokituksen yhtiöille Vähintään B-luottoluokitus
Henkilötakaus Osaan lainasta voidaa vaatia henkilötakausta Vaaditaan aina koko lainasummalle 

Vakuudellinen vrs. vakuudeton – kumpi yrityslaina kannattaa valita? 

Päätös vakuudellisen ja vakuudettoman yrityslainan välillä kulminoituu siihen, paljonko tarvitsette lainaa, mikä on yrityksen luottoluokitus ja minkälaisia vakuuksia teillä on antaa pankille lainaa varten. 

Vakuudellista yrityslainaa voi saada suuremman lainasumman käyttöön myös huonommalla luottoluokituksella – toisaalta vakuudetonta yrityslainaa saadaan nopeasti tilille, eikä sinulle tule ole mitään vakuuksia lainalle.

Hae yrityslainaa

 

Usein kysyttyä 

Onko pk-yrityksille myönnettävä yrityslaina vakuudeton tai vakuudellista?

Pienyrityksille ja pk-yrityksille on tarjolla sekä vakuudetonta että vakuudellista yrityslainaa. Vakuudeton yrityslaina on saatavilla ilman vakuuksia – sen miinuspuolena on korkeampi korko ja henkilötakaus. 

Onko vakuudellista yrityslainaa helpompi saada?

Hyvillä vakuuksilla myös alhaisen luottoluokituksen yhtiö voi saada helpommin vakuudellista yrityslainaa. Toisaalta vakuudetonta yrityslainaa voi saada päivissä tilille, kun vakuudellinen laina voi viedä viikkoja tai kuukausia. 

Voiko start up saada vakuudellista yrityslainaa?

On mahdollista saada yrityslainaa uudelle yhtiölle, kun annettavat vakuudet ovat riittäviä. Pankit antavat helpommin lainaa vakiintuneille yhtiöille, mutta vakuuksien avulla myös nuoret yhtiöt voivat saada pankkilainaa. 

Kuinka kauan vakuudellisen yrityslainan saaminen vie aikaa? 

Lainan saaminen vie aina aikaa, mutta vakuudellisten lainojen nopeudessa on suuria eroja eri pankkien välillä. Tyypillisesti verkossa toimivat pienemmät pankit voivat tarjota lainaa päivissä tai viikoissa, kun perinteiset kivijalkapankit vievät enemmän aikaa – viikoista kuukausiin.

Nordsek & haeyrityslainaa.fi mediassa

Kilpailuta

Yrityslainan kilpailuttaminen kannattaa – yhdellä hakemuksella useita tarjouksia

Vertaa

Vertaa lainan kustannuksia ja ehtoja keskenään.

lmainen

Lainapalvelumme on ilmainen – eikä yrityslainan hakeminen sido mihinkään!

Säästä

Lainavertailu auttaa säästämään kuluissa. Selvitä nopeasti edullinen korkotarjous.

Hae Yrityslainaa