Hae joukkorahoitus yritykselle

Joukkorahoitus on rahoitusmuoto, jossa pk-yritys hakee rahoitusta verkosta joukkorahoitus alustan avulla. Tällöin sijoittajat sijoittavat yhtiöön joko lainaa tai saavat osakkeita sijoituksen vastineeksi. 

Yritykselle joukkorahoitus voidaan tehdä sekä osakeantina (oman pääoman ehtoinen) tai velkana (vieras pääoma).Käytännössä joukkorahoitus voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan: 

  • Osakerahoitus joukkorahoituksen avulla 
  • Yrityslainat joukkorahoituksen avulla 

Joukkorahoitus mahdollistaa yritykselle rahoituksen hankinnan pankin ulkopuolelta. Sitä on mahdollista hakea verkossa kohtuullisen nopeasti, vaikkakin rahoituksen valmistelu vie aina aikaa ja vaatii resursseja.

Hae yrityslainaa

Joukkorahoitus laskuri

yrityslaina laskuri
35000
1000100000
24Kuukautta
1Kuukautta48Kuukautta

Joukkorahoituksen suosio kasvanut

Joukkorahoituksen suosio on kasvanut samalla, kun kaikki netissä toimivat rahoitustuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan. Yhä useampi suomalainen pk-yritys on hakenut yritysrahoitusta joukkorahoituksen avulla! 

Käytännössä joukkorahoitus toimii niin, että joukkorahoituksen palvelua tarjoava yritys toimii välittäjänä, joka yhdistää sijoittajat ja rahoitusta hakevat yritykset. Sijoittajat voivat olla yksityishenkilöitä, yrityksiä tai instituutioita, kun rahoitusta hakeva yritys on kotimainen pk-yritys. 

 Välittäjän tehtävänä on tarjota palvelu, jossa rahoittajat ja rahoitettavat yhtiöt kohtaavat. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi rahoitettavien yritysten seulonta, analyysi ja markkinointimateriaalin tuottaminen yhdessä pk-yrityksen kanssa. 

Joukkorahoitusyhtiö voi auttaa myös sijoittaja raportoinnissa. Usein rahaliikenne menee joukkorahoituksen kautta, jolloin sijoittajien maksamat rahat menevät ensin joukkorahoitusalustan kautta rahoitettavalle yhtiölle. 

Joukkorahoituksen välittäjä saa palkkion rahoituksen järjestämisestä yleensä sekä rahoitusta saavalta yhtiöltä ja sijoittajilta esimerkiksi tuottosidonnaisen tai hallinnointipalkkion avulla.

Hae yrityslainaa

Joukkorahoitus osakerahoituksena 

Joukkorahoituksen avulla yritys voi hankkia omaa pääomaa ulkopuolisilta sijoittajilta kymmenistä tuhansista euroista useampaan miljoonaan euroon. Osakerahoitus mahdollistaa myös ns. kasvuyrityksen rahoittamisen, joka ei ole välttämättä vielä rahoituskelpoinen velkapuolella. 

Kun rahaa haetaan osakerahoituksena, järjestää yhtiö osakeannin sijoittajia varten. Tällöin yhtiö laskee liikkeelle uusia yhtiön osakkeita, jolloin vanhat sijoittajat liudentavat omistustaan eli dilutoituvat. Joukkorahoituksessa nykyiset omistajat eivät myy osakkeita, vaan sen sijaan yhtiö hankkii yhtiön kassaan varoja yritystoiminnan kasvattamista varten.  

  • Hanki oman pääoman sijoittajia mukaan 
  • Vahvista yrityksen omavaraisuutta osakeannin avulla 
  • Ole valmis luopumaan osasta omistusta muille sijoittajille 

Osakemuotoista joukkorahoitusta tarjoaa Suomessa useampi toimija, kuten Fundu ja Joutsen rahoitus. Sen suosio on kasvanut maailmalla myös menestyvien kasvuyritysten kohdalla. Enää ei ole harvinaista, että erilaiset instituutiosijoittajat osallistuvat osakeantiin, joka toteutetaan joukkorahoitus alustan avulla. 

Yrityslainat – lainamuotoinen joukkorahoitus 

Velkamuotoinen joukkorahoitus tarkoittaa yrityslainaa eli lainamuotoista rahoittamista joukkorahoituksen avulla. Lainamuotoisen joukkorahoituksen avulla yritys voi hankkia sekä vakuudellista että vakuudetonta lainaa. 

Vakuudeton yrityslaina 

Vakuudetonta lainaa voidaan myöntää pk-yrityksille liikevaihdon ja yrityksen luottoriskin perusteella. Vakuudeton yrityslaina joukkorahoituksen avulla kilpailee suoraan rahoitusyhtiöiden vakuudettomien lainojen kanssa. Erilaisissa vertailussa vakuudeton yrityslaina on ollut rahoitusyhtiön tarjoamaa lainaa edullisempaa. 

Vakuudellinen yrityslaina 

Vakuudellinen laina yritykselle joukkorahoituksen avulla kilpailee pankin rahoituksen kanssa. Usein joukkorahoitus voi tarjota suurempaa lainaa samoilla vakuuksilla kuin pankille tarjottaessa. Kun yritys hakee kasvua, voi kalliimpi vakuudellinen laina olla pk-yritykselle houkutteleva rahoitusmuoto. 

Vakuudellista yrityslainaa varten yritys tekee sijoittajille myyntiesityksen ja valmistelee materiaalia, jolla yrityksen velkaa pyritään myymään sijoittajille. Valmistelu voi viedä muutamasta viikosta kuukausiin – rahat tilille saadaan usein muutaman kuukauden päästä. 

Hae yrityslainaa

Näin haet lainaa yritykselle joukkorahoituksen avulla 

  1. Arvioi lainatarve ja sopiva lainatuote 
  2. Valitse sopiva joukkorahoitus alusta rahoitukseen 
  3. Ota yhteyttä ja valmistele materiaali rahoittajalle 
  4. Hae rahoitusta 
  5. Rahat tilille 

Joukkorahoituksen avulla yritys voi saada vakuudetonta yrityslainaa muutamassa päivässä tai viikossa tilille. Yrityslainaa voi saada 2000 – 250 000 euroa ilman vakuuksia. Lainaa tarjotaan yleensä 6 – 36 kuukauden maksuajalla. 

Vakuudellista yrityslainaa voi saada nopeimmillaan viikoissa, mutta yleensä prosessi vie aikaa useamman kuukauden. Tätä varten yrityksen on tehtävä markkinointimateriaali valmiiksi sijoittajille. Lainaa voi saada myös pitkälle laina-ajalle yli 5 vuodeksi. 

Yhteenveto joukkorahoituksesta 

Voit korvata joukkorahoituksen avulla pankkirahoituksen tai rahoitusyhtiön. Joukkorahoitusta on tarjolla osakemuodossa ja velkamuodossa. 

Kun haet omaa pääomaa eli osakemuotoista joukkorahoitusta, kiinnostaa sijoittajia erityisesti yrityksen kasvumahdollisuudet ja arvonnousu. Tätä varten myynti materiaalissa tärkeintä on tulevaisuuden odotukset ja todisteita yrityksen potentiaalista. 

Velkarahoituksessa sijoittajaa kiinnostaa arvonnousun sijaan se, että yritys maksaa velan takaisin – sovitulla korkotasolla. Tällöin sijoittajaa kiinnostaa mahdollisimman matala riski – miten yritys varmistaa rahoituksen takaisinmaksun. 

Voit hakea Suomesta joukkorahoitusta yrityslainaa 2000 eurosta ylöspäin jopa miljoonaan euroon asti. Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea pienemmille lainasummille nopeasti käyttöön, kun vakuudellista yrityslainaa haetaan usein 100 000 eurosta ylöspäin. 

Hae yrityslainaa

Nordsek & haeyrityslainaa.fi mediassa

Kilpailuta

Yrityslainan kilpailuttaminen kannattaa – yhdellä hakemuksella useita tarjouksia

Vertaa

Vertaa lainan kustannuksia ja ehtoja keskenään.

lmainen

Lainapalvelumme on ilmainen – eikä yrityslainan hakeminen sido mihinkään!

Säästä

Lainavertailu auttaa säästämään kuluissa. Selvitä nopeasti edullinen korkotarjous.

Hae Yrityslainaa

Kilpailuta Yrityslainat hetkessä

Kilpailuta Yrityslainat